Februari 2020 Release: Planbord en boekingen

Productreleases
Februari 2020 Release: Planbord en boekingen

Het nieuwe planbord laat je bezetting van ruimtes en personen beheren en inplannen. Ook zijn ruimten nu te groeperen voor een beter overzicht. Deze onderdelen zijn verwerkt in een set nieuwe modules; Space, Spacetype en Spaceplanning.

Ruimten beheren

Sinds de december 2019 update is er al een mogelijkheid om interne ruimtes te beheren door middel van de Spaces module. De  Spacetype module zorgt er dan voor dat verschillende ruimtes weer gegroepeerd kunnen worden. Hiervoor is geen vaste inrichting. Iedereen kan hier een andere invulling aan geven. Zo kiest een organisatie zijn ruimtes in te delen op basis van de verdieping waar deze zich bevind, de andere op het type ruimte (vergaderzalen, kantoor, publieke ruimte). Hoe dit ingevuld wordt is voor iedereen anders. 

De widgets voor Space en Spacetype zijn nu ook beschikbaar en aangepast zodat er voor een groep ruimtes losse pagina's aangemaakt kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld om alle vergaderzalen met bezetting op 1 pagina te zetten zodat er geboekt kan worden wat er beschikbaar is, of vergeleken kan worden wat de verschillen zijn. 

Planbord module, visueel inplannen

Via de nieuwe planbord module kunnen de ruimtes worden ingedeeld, maar ook personen of producten.  Een planbord laat alle te boeken onderdelen zien, eventueel gegroepeerd. Zo kan er snel een boeking worden geplaatst in een ruimte. 

Er zijn vele toepassingen te bedenken voor dit visueel planbord, denk bijvoorbeeld aan:

  • Boeken van vergaderruimten
  • Reserveren van producten
  • Inplannen van docenten
  • Inplannen van hotelkamers

Widgets

Het planbord komt ook met een set nieuwe widgets. Zo kan er per ruimte de planbord-widget worden toegevoegd om te zien wanneer deze beschikbaar of bezet is.  Of kan een docent op het dashboard zien wat het rooster is.

Volledige integratie

De nieuwe modules integreren volledig met de overige modules. Zo kan het ingericht worden volgens de interne workflow. Boekingen goedkeuren, factureren, inplannen.